clothesFREE

This forum is obsoleted, please join our community instead.

You are not logged in.

Announcement

Our Facebook Page being unpublished, Group also got the same nudity policies. Let's try out MeWe

#1 2017-06-29 13:33:02

Eric
Member
Registered: 2016-09-26
Website

如何成功申請入會呢?

各位天體朋友,如果大家有留意本討論區內,我發表過的主題都會留意到,我辦會是有一定要求的!無論對自已和會員都有要求,而且我會申請入會程序過程演變成一個系統化,初期成為會員的會比較簡單,但我覺得不夠完善,故現已續步優化,申請入會表格已由1.0》1.1》1.2,已更新或修改了三次!當中修改也詢問有豐富天體經驗的天體朋友,一起進行修改,在這要非常多謝他的幫助。在未來的時間期望組織會有一套機制,能評估什麼人適合加入成為會員。他朝有一日,我退下來,也會有人承傳下去,不至於我在會在,我亡會亡。我說到這裡,大家會覺得大長遠啦!小小的會就要攪甘多野!大家可能唔明白,喜歡做事,就是這樣認真的人,一係唔做,一做得長,並且遠,才有動力做下去,不然遇到困難就會好快放棄,開頭難唔緊要,先苦後甜啫,雖然辦會的而且確辛苦,十萬樣事情要處理,要安排!但你看著他一路成長,進步是一件非常開心的事情!我沒有在過程中賺取分毫!但過程中學習到的東西,認識到的朋友,我已經覺得賺左,在這過程中見到會員開心,我是很安慰,很滿足,很開心的!

大家有留意我的文章中都會知道,我透露收會員的人數,最重要都係重質,唔重量!記住入會係唔收會費,我無收會員壓力架?大家申請入會時,有無念過一個問題?點解要收你做會員呢?我又唔識你,你又唔係什麼特別明星?你為會貢獻過什麼呢、為會付出過什麽呢?當然入會時人人公平,每人都係填同一分申請入會表格,甘點解有人成功申請,另外又唔成功呀?我可以講給大家知道!填寫申請表格中已經反影了一個成功率!我奕會考慮好多因素來決定你是否適加入成為會員!我們唔係辦講座會,你填好表格就有專人通知你,好隨便就成功,不用經過審批,我辦的會不是這樣隨便!即申請、即批核、即知結果!你睇得電視廣告太多啦!最簡單你連填申請入會表格都唔認真填寫,求其填寫以為我不會認真睇,如果你抱住幸運心態,博我求會員心切,你就大錯特錯了,我辛苦努力辦會,事事親力親唯,你估我會求其收會員嗎?我收會員有一定要求和準則!第一我要確認你是天體愛好者,第二有誠意加入嗎?如何令到我覺得有誠意入會呢?大家睇睇我打左成萬字以上,發表不同文章,制作申請表格、攪活動,處理回覆和批核申請人表格,處理會員提問,我親力親為!大家覺得我有沒有誠意辦好組織(會)呢?想知申請者有沒有誠意,由第一步的填寫表格已略知一二!個個都話自己喜歡天體,在家平時有天體,就話自己係天體愛好者!簡單幾句!講真我收到不止於十個以上這樣的申請,當然我先保持中立態度,先相信!及後我會在腦海中提出好多疑問?係咪唔著衫就等於天體呢?甘冲涼時都唔著衫係咪為之天體呢?你什麼時候天體,什麼地方天體?想過什麼地方天體?有無參加過其他天體活動?有什麼人與你一起天體?經歷過什麼天體,最難忘天體的事情是什麼?如果你能具體指出,我就信相你係天體愛好者。求其填上六個大字:「平時在家天體」甘就完!當然我唔否定你真係天體愛好者啦!但你都比唔到機會我深入了解到你是一個真的天體愛好者!單靠六個大字,可令我信服嗎?要我花更多時間了解你,評估你,再批核你,我不如花時間在認真填寫表格的人身上,大家覺得合理嗎?填份申請表都求其填寫,我只可以用準備的回覆:「你的申請不獲接納,謝謝!」坦白講這幾個月就浪費了許多這些人身上,就只有少數,我覺得真係有誠意的,才成功會!所以每位申請者,請你認真填寫你的申請表格,你有幾認真填寫,我就有幾認真批核,大家都是雙對的,唔好抱住:一試無防,試左無壞的心態。講真會席只得少量,正所謂一席難求!要成功批核都留給有誠意,認真的人啦!點會留比填份表格只用一分鐘,就按鈕傳送給我!我用30秒就睇完!然後我又指定動作,唔批你!這樣無意思架!

至於講專長,大家都填「無」,真吹脹!申請表格加得上去,就有目的和原因啦!正所謂天生我材必有用,講真我都可以話沒有太多專長,但對舉辦活動有興趣!游水、單車、爬山樣樣唔精,但唔會話唔識!是否我字眼上太過強烈,以為專長就係一定奧運金牌選手,劍擊冠軍等,先算做專長,我唔係要這樣!你可以簡單講下:我喜歡煮野食,不論好食唔好食,就是鐘意煮!這樣可以加深我對你的印象!又令我聯想到,將來有機去租渡屋活動時,舉辦一個煮食比賽!這樣我都有機會聯想到你!對活動都有幫助。大家填「無」,令我無任何東西或需要聯想起你的機會,那你加入會有什麼意思呢?我作為一個活動的主辦人,角色不是的奴僕要服侍主人,個個來到會時,都要等我服侍周到大家,我深信這個會好快消失,因為我已過度疲累,積勞成疾!所以我期望出席活動時都願意付出,主動幫忙,不是只自顧自已,不理會別人的會員,大家出一分力!十個有七分力,起碼可以減輕我負擔!共同建立好這個會!本會不需要木頭,來到就乜都唔做等服侍!如果提大家填「無」!「無」即是無原因選擇你,試問都沒有原因擇選你,我會把珍貴的會席給你嗎?我這樣認真辦會,你就草草地填表格申請入會,這是有誠意的態度加入嗎?這樣公平合理嗎?請大家入會前多閱讀我的文章!感覺我是怎樣的人,並且認真了解這個會是否適合你!我們期望發展真誠的友誼,可持續性長遠發展!

以下幾種不適合入會:
1)抱著一試無防,試左無壞的心態
2)主要目的想看男女裸體
3)不願意遵守會規
4)自私自利,不顧他人
5)有才華,無誠意

辦會目的:
成立會是結集一班理念一樣,出來一齊玩、一齊聚會、一齊分享!多個人多分力量!

為何一定要成為會員才可參加活動呢?
好簡單,讓我了解和認識你的理念,思維是否正確!理念要大至一樣,才可以關係長遠發展!所以必須經過入會過程,經過審批確信理念大至相同!成為會員才能與其他會員融入!

Last edited by Eric (2017-08-21 07:47:26)

一起享受天體樂趣

#2 2017-07-14 16:27:35

3domslide
Member
Registered: 2014-09-18

Re: 如何成功申請入會呢?

Eric wrote:

............

以下幾種不適合入會:
1)抱著一試無防,試左無壞的心態
2)主要目的想看男女裸體
3)不願意遵守會規
4)自私自利,不顧他人
5)有才華,無誠意

1 同 2 兩點好難講
1) 有 d 未曾試過但想試, 但都現場又冇膽做, 我有朋友就試過咁;
2) 看異性裸體無分男女, 就算我阿媽都會望我老公個 body, 出海玩時老公 d 朋友夠膽脫我都有膽睇, 我幾個女性朋友 body 老公冇望唔會有人信, 好奇心點都有 d, 不要想歪就得啦.

以上愚見, 有怪莫怪.

#3 2017-07-15 12:12:07

nudist_man
Member
From: Hong Kong
Registered: 2006-07-21
Website

3domslide wrote:

看異性裸體無分男女, 就算我阿媽都會望我老公個 body, 出海玩時老公 d 朋友夠膽脫我都有膽睇, 我幾個女性朋友 body 老公冇望唔會有人信, 好奇心點都有 d, 不要想歪就得啦.

我想重點是"主要目的"這一點,別人在面前裸體活動,想唔望都好難。問題係望的心態是"主要"與否吧。

-- Be nude, be happy

-- Be Nude, be happy
-- 脫清光,精神爽
-- mewe.com/i/joystickhk
-- https://johnnynudist.blogspot.com/

#4 2017-07-17 13:22:42

Eric
Member
Website

nudist_man wrote:
3domslide wrote:

看異性裸體無分男女, 就算我阿媽都會望我老公個 body, 出海玩時老公 d 朋友夠膽脫我都有膽睇, 我幾個女性朋友 body 老公冇望唔會有人信, 好奇心點都有 d, 不要想歪就得啦.

我想重點是"主要目的"這一點,別人在面前裸體活動,想唔望都好難。問題係望的心態是"主要"與否吧。

-- Be nude, be happy

無錯!睇唔真係緊要,唔通活動時要蒙眼進行!不會的!重點係個個都問有無女會員參加,但自己又唔帶女會員來喎!大家行出一步,你睇我,我睇你,這才開心麻!我又係重覆句話:閣下有沒有帶女性朋友來參加聚會呢?如果沒有就不要要求有女會員出席了!如果直接說:沒有女會員出席活動,不會出席活動,我反而欣賞你甘講。起碼不會浪費我時間,但我腦海裏想的是,如果沒有女會員就不出席活動!自己又唔帶女會員,我都唔知那人為什麼申請入會!那人可能申請入會目的只有一個,只為睇裸女,每次活動都只會問有無女會員,那就唔好浪費大家時間,因為是否有女會員出席,我係控制唔到,每次都要答同一個問,我未必有太多時間,因為我又要花時間精神審閱申請表,安排舉辦活動,然後要通知各會員,試問要處理事項何其多!所以請不要再問有沒有女會員這個問題!閣下帶來就一定有!

一起享受天體樂趣

#5 2017-07-22 16:42:32

KittyLeung2018
Member
Registered: 2017-07-22

雖然我係新會員,今次見到這網站就決心入會,有冇女性唔係重點,只想感受光著身體在室外的感覺,而且有主持同熱愛天體的朋友一起,試過一個人在山邊天體,但冇人一起,會有點害怕。擔心比女士見到,話我咸濕佬,報警。

#6 2017-10-01 21:51:27

wwmanthony
Member
Registered: 2017-10-01

KittyLeung2018 wrote:

雖然我係新會員,今次見到這網站就決心入會,有冇女性唔係重點,只想感受光著身體在室外的感覺,而且有主持同熱愛天體的朋友一起,試過一個人在山邊天體,但冇人一起,會有點害怕。擔心比女士見到,話我咸濕佬,報警。

你好呀⋯我諗既同你一樣

#7 2019-03-01 23:12:04

Eric
Member
Website

相信天體理念一致的你會成為會員!多看看本會的網站,就會發現好要成為會員,不是一件太難,但也不是容易的事情!當然,我唔介意大家嘗試的!但唔好講話連天體都未試過,就話好好好喜歡天體!就如喜歡打機,卻從來沒有打過機,喜歡游水,但從未都無游過水,那講得通嗎?所以唔好浪費時間!雖然本會不收任何會費,但從來沒有濫收會員,貴精不貴多!本會從不介意,多少會員!又不是為賺錢⋯⋯

一起享受天體樂趣

Board footer

Contact Us | Disclaimer | No Privacy Policy
since 2006 clothesFREE powered by Fluxbb