clothesFREE

This forum is obsoleted, please join our community instead.

You are not logged in.

Announcement

Our Facebook Page being unpublished, Group also got the same nudity policies. Let's try out MeWe

#1 2020-08-15 17:00:11

HK nature hiker
Member
Registered: 2020-08-15

裸行天地間

I am a middle age (over 50) Chinese male and would go outside to have nude sunbathing and swimming within Hong Kong. If you are also over 50 male and would like to have a buddy when outing. Please leave me message
We can share traveling expense when visiting remote area and also take care each other when being nude outside.
我年過五十, 男性港人, 希望在外享受天體時有同伴互相照顧, 分擔交通費之餘亦可減少風險, 如閣下男性, 年齡五十以上, 亦有同樣想法, 歡迎跟我聯絡

Last edited by HK nature hiker (2020-09-18 12:17:28)

#2 2020-08-15 17:04:02

Member

Re: 裸行天地間

今年因為疫情, 任何日子山上都佈滿遊客, 連平日都隨時可以十數日,可以裸行的機會比以前少很多,加上天氣熱,只好到溪流浸下,待其他人離開後脫光拍拍照而已

#3 2020-08-15 19:11:19

NuChoi
Member
Registered: 2020-04-16

??♂️

#4 2020-08-15 19:19:47

NuChoi
Member

我星期五行山到過一個山溪水池,環境很好。我行埋去睇到有兩個伯伯喺度浸緊。佢哋見到我時都叫我一齊浸,佢哋著晒短褲。但我當日只有著一條短跑步褲,濕咗唔掂。我話唔浸喇。但佢哋不斷去我浸吓。我等咗陣問佢如果我我唔著褲浸可唔可以,佢哋話OK,所以我除晒衫褲落去浸咗一陣,正。

#5 2020-08-15 21:16:05

SkySky
Member
Registered: 2020-08-14

位置喺邊呀?

#6 2020-08-15 22:47:30

X~Space
Member
Registered: 2020-04-12

NuChoi wrote:

我星期五行山到過一個山溪水池,環境很好。我行埋去睇到有兩個伯伯喺度浸緊。佢哋見到我時都叫我一齊浸,佢哋著晒短褲。但我當日只有著一條短跑步褲,濕咗唔掂。我話唔浸喇。但佢哋不斷去我浸吓。我等咗陣問佢如果我我唔著褲浸可唔可以,佢哋話OK,所以我除晒衫褲落去浸咗一陣,正。

咁其實我都試過
通常都只係帶一條褲
嗰次兩位大叔阿哥已經在水池玩水,佢哋話呢度好正叫我一齊浸水
咁我話我冇褲換,除哂介唔介意,佢地話當然冇問題,咁就除哂跳左落水 smile

#7 2020-08-16 16:02:02

NuChoi
Member

SkySky wrote:

位置喺邊呀?

大約呢度
22°18'39.4"N 114°14'57.6"E

#8 2020-08-16 16:08:04

NuChoi
Member

呢個星期五21/8有冇人行山?

#9 2020-08-21 00:16:05

baltanhk
Member
Registered: 2014-03-25

我想join啊

#10 2020-08-21 21:42:37

NuChoi
Member

一個人冇去行山,改咗先海灘裸曬

#11 2020-08-22 10:02:52

takahirohiko
Member
Registered: 2018-11-17

我行大嶼山

香港人,喜歡天體。
Local Chinese like nude hiking, skinny dip.

#12 2020-08-25 13:14:08

Member

上星期五在大嶼山行短程,本來路徑非常熱門,有很多人經過,沒有準備裸浸,發現潭瀑就在路旁,我們只想觀察下再決定,原先已有一大哥穿著短褲坐在石上,他激讚浸溪舒服,還第一時間把短褲脫了,裸身浸在水中說不怕被人看見,有人帶頭就可以放膽去試,當然也是全裸浸水還不忘拍照

#13 2020-08-25 22:21:29

NuChoi
Member

上星期五我都喺大嶼山籮箕灣祼曬

#14 2020-08-27 01:49:09

Ming
Member
Registered: 2014-01-01

NuChoi兄, 我有一些意見給你參考, 如下所述:
大嶼山的籮箕灣是露營熱門地點, 在郊野公園範圍, 所有郊野公園內的露營地點由漁護署屬下的郊野公園管理處管理, 執法者是該處的林務督察(穿青灰色制服), 他們有法律上賦給類似警察的權力, 有權拘捕在郊野公園的違法者, 如亂抛垃圾, 擾亂公眾秩序, 斬伐樹木等, 裸體者也包括在內, 在郊野公園裸體若恰遇林務督察, 即被拘捕及被控於法庭, 勿以為在非假日就遇不到林務督察, 他們在非假日也依例巡視郊野公園, 特別是露營地點. 有關林務督察的職權, 在我的個人網頁https://sunfun333.wordpress.com
的附錄有詳述, 在這網頁我用Ricky Ric為持有者筆名, 這網頁專述裸泳, 但有部分講法例.

Last edited by Ming (2020-08-27 23:58:59)

#15 2020-08-28 17:27:08

NuChoi
Member

Thanks for your information.

#16 2020-08-29 09:01:18

Eric_K2
Member
Registered: 2020-08-29

我都年過半百, 不過我懶。 若果有室內飲飲食食就啱我啲 roll

#17 2020-09-01 20:53:49

PeterYork
Member
Registered: 2018-09-24

Ming wrote:

NuChoi兄, 我有一些意見給你參考, 如下所述:
大嶼山的籮箕灣是露營熱門地點, 在郊野公園範圍, 所有郊野公園內的露營地點由漁護署屬下的郊野公園管理處管理, 執法者是該處的林務督察(穿青灰色制服), 他們有法律上賦給類似警察的權力, 有權拘捕在郊野公園的違法者, 如亂抛垃圾, 擾亂公眾秩序, 斬伐樹木等, 裸體者也包括在內, 在郊野公園裸體若恰遇林務督察, 即被拘捕及被控於法庭, 勿以為在非假日就遇不到林務督察, 他們在非假日也依例巡視郊野公園, 特別是露營地點. 有關林務督察的職權, 在我的個人網頁https://sunfun333.wordpress.com
的附錄有詳述, 在這網頁我用Ricky Ric為持有者筆名, 這網頁專述裸泳, 但有部分講法例.

海灘 好似 唔係 漁護署 管 , 而係 康文署
不過 籮箕灣 冇 康文署 office , 長沙 就有
至於 埋便 露營地 邊個管 我就唔知 啦

政府 電話 網 :-
https://tel.directory.gov.hk/0243000468_CHI.html
職位 是 經理(泳灘)離島區

#18 2020-09-01 21:06:32

PeterYork
Member

大嶼南 車路 每日 都好似 有政府車 巡
不過 計時間 似乎 佢地 冇落 海灘
見到 佢地 駛過 一陣間 又迎面 返轉頭
如果 沿山路 落海灘 起碼 半個鐘
落到 海灘 求其 望一望 我諗 10 分鐘
上番來 又半個鐘
即係 total 1 小時 10 分鐘

#19 2020-09-01 21:13:46

PeterYork
Member

雖然 籮箕灣 冇 政府 人員 坐鎮
但 每次去 都見到 其他人
我同佢地 都係 正常 遊水 算啦
天體 就 有 風險
可能 表面 人地 冇反應 但暗中 打咗 999

Last edited by PeterYork (2020-09-01 21:15:06)

#20 2020-09-01 22:55:42

Member

其實蘿基灣向海左手邊還有三個沙灘,水退時水深及膝,可以步行過去,我曾在那裡裸晒,也遇過另一個叔叔在那裸晒,那裡應該政府少理,另外還有一個躲在大石後,要從山路入,那是更偏僻,我跟很多朋友去過,只有部份時間遇見釣魚島郎,各適其適,他都不會理會我們

#21 2020-09-01 22:58:48

Member

今天開學,行溪的人也少了,找新景點,結果在水清見底的水池玩得盡興,而且脫光光走回程,好爽

#22 2020-09-02 11:35:38

PeterYork
Member

HK nature hiker wrote:

其實蘿基灣向海左手邊還有三個沙灘,水退時水深及膝,可以步行過去,我曾在那裡裸晒,也遇過另一個叔叔在那裸晒,那裡應該政府少理,另外還有一個躲在大石後,要從山路入,那是更偏僻,我跟很多朋友去過,只有部份時間遇見釣魚島郎,各適其適,他都不會理會我們

危險
水退 行過去
水漲 返唔到 過來
電話 求救 未知 仲打唔到
等下次 潮退 ??
搵定 山路 撒 退 安全 D

非常 高危
行㷂 過去 時 會唔會 啱啱 遇著 潮漲 ??

天文台 潮汐 漲退 預測 :-
https://www.hko.gov.hk/tc/tide/ttext.htm

Last edited by PeterYork (2020-09-02 11:43:28)

#23 2020-09-04 08:49:41

Eric_K2
Member
Registered: 2020-08-29

大家互不相識, 因有同好而相聚, 可由茶聚開始, 再而各類活動, 相信當彼此建立了信任, 聚會定必會更精彩。

#24 2020-09-04 15:51:04

X~Space
Member
Registered: 2020-04-12

HK nature hiker wrote:

今天開學,行溪的人也少了,找新景點,結果在水清見底的水池玩得盡興,而且脫光光走回程,好爽

手動給讚!
smile
好自然 好爽

#25 2020-09-18 12:26:29

Member

前天趁天氣好轉,再往大瀑布去親水,然後再到沙灘晒晒,雖然要走回頭路,頗費時間,幸好路途有八成時間都在樹蔭之下,不怕晒傷,而且可以早上趁遊人不多先到大瀑布玩個痛快,把握它最美麗的時間,確實令人回味,此段行程非常適合在酷暑及體能有限人士外出遊玩,唯一不足就是不能裸行,只能裸浸溪瀑及裸泳

Board footer

Contact Us | Disclaimer | No Privacy Policy
since 2006 clothesFREE powered by Fluxbb