clothesFREE

This forum is obsoleted, please join our community instead.

You are not logged in.

Announcement

Our Facebook Page being unpublished, Group also got the same nudity policies. Let's try out MeWe

#1 2010-02-08 18:23:42

vicrry
Member
Registered: 2009-12-31

這裡有同好嗎?

想集合一班香港同好搞些活動, 例如酒店 Gathering 或者 BBQ 等... 唔知呢度有無人有興趣呢?

#2 2010-02-09 00:31:08

nudist_man
Member
From: Hong Kong
Registered: 2006-07-21
Website

Re: 這裡有同好嗎?

有!只是要找合適的場所不易呢。

-- Be Nude, be happy
-- 脫清光,精神爽
-- mewe.com/i/joystickhk
-- https://johnnynudist.blogspot.com/

#3 2010-02-11 17:14:34

vicrry
Member

最近係 uwants 識到三幾個香港同好 雖然未搞過活動, 但係都有意思去下酒店聚會 睇下有無機會一齊出黎玩下?

#4 2010-02-12 03:53:32

Robo
Member
Registered: 2008-11-10

最近係 uwants 識到三幾個香港同好 雖然未搞過活動, 但係都有意思去下酒店聚會 睇下有無機會一齊出黎玩下?

唔‘洗’咁貴‘牙’?大嶼山渡假屋會唔會經濟‘D’呢?

#5 2010-02-13 20:20:29

vicrry
Member

其實當初係覺得, 打工仔出黎 gathering 每人三幾百都算合理 我地歡迎參與者作出提議架 最緊要出黎玩得開心

#6 2010-02-17 02:24:24

Robo
Member

直覺上租渡假屋企‘反’得開心‘D’咋﹗大家若果覺得酒店較好嘅﹗就酒店啦﹗

#7 2010-02-19 07:31:31

vicrry
Member

講聲新年快樂先 如果有人想參加, 可以 PM 我留低聯絡資料 我幫你通知返 organizer smile

#8 2010-02-24 18:33:56

BigHug
Member
Registered: 2010-02-24

有無女仔去?係未只有清一色男人?

#9 2010-02-25 01:10:26

vicrry
Member

以我所知參與天體活動既亞洲女性都幾大部份係以 couple 形式 我地都係第一次搞活動, 參加者可以提議下次搞 couple event 囉 smile

#10 2010-02-25 02:58:43

Robo
Member

會唔會先係成班出吓街先,再先搞裸聚呢?又或者帶面具直接裸聚呢?

#11 2010-02-25 04:07:15

BigHug
Member

但係我是SINGLE的。找不到相熟的人一起出席。是否不接受單身女性? 另外,請問形式是點GA? 過程是單單的閒坐,還是會加入一些活動或遊戲 如大富翁等,或者交談呢? 如果在香港的聚會並非太成熟,我都支持由主辨的負責人幫忙提供面具直接裸聚, 一來可避免大家未習慣時的尷尬,讓大家有機會PRACTICE,將來再摸索以什麼形式來持續呢個運動。 二來坦白說,作為一個女性,有自己的生活圈子,參加呢個活動,純粹是想出席一些活動,情況就好似做GYM 或 YOGA一樣,非沒有興趣因呢個活動而交友,故並不贊成此活動外的社交。 再者,也很怕有機會被參加者用電話偷拍,故希望攪手幫忙呢成面的保安。面具也是一種保護的方式。 大家點睇?同埋估計最初要達到幾多人報名才可成行?

#12 2010-02-25 19:22:59

nudist_man
Member
Website

不是不歡迎單身女性,只是單身女性一般較“小心”,絕少單獨出席罷了。 至於活動方面,BBQ 或游水都是合適的天體活動。只是香港能天體 BBQ 的場所真是罕有,可能渡假屋會有小小機會。 其實我又唔覺大家裸著有幾尷尬,說到底也只是一副“臭皮囊”。我相信大家對人體構成也有認識了。當然,如果大家一致讚成,用面具也無訪。

-- 脫清光,精神爽
-- https://johnnynudist.blogspot.com/

#13 2010-02-25 21:42:30

vicrry
Member

大家都係想實行呢個生活習慣 任何人只要尊重別人都歡迎參加, 所以我個人唔讚成面具 (好似變左第樣野... 哈哈) 如果有單身女性出席就要注意安全, 例如要先放低電話或者傾電話要離席之類... 我諗我會同搞手傾下可以點安排 最緊要大家開心先有下次 ** 同時希望有意參加既朋友留意, 如果你地對地點有主意, 真係要留言提議下。 暫定酒店係因為第一次搞, 係為左安全同容易搵到而選擇既。 活動係參加既都有份, 大可以一人一票決定 smile

#14 2010-02-26 02:26:01

Robo
Member

大家都係想實行呢個生活習慣 任何人只要尊重別人都歡迎參加, 所以我個人唔讚成面具 (好似變左第樣野... 哈哈) 如果有單身女性出席就要注意安全, 例如要先放低電話或者傾電話要離席之類... 我諗我會同搞手傾下可以點安排 最緊要大家開心先有下次 ** 同時希望有意參加既朋友留意, 如果你地對地點有主意, 真係要留言提議下。 暫定酒店係因為第一次搞, 係為左安全同容易搵到而選擇既。 活動係參加既都有份, 大可以一人一票決定 smile

我個人意見就覺得若果係酒店搞活動會牽涉到數目較大嘅金錢問題,因此我個人認為當有合適的私人地方才是搞活動的時間,因此最初大家出來逛逛街,被此熟絡了才安排在某些地方裸聚例如同好的家中會較好。

#15 2010-02-26 03:35:48

BigHug
Member

當然我明白你地認為裸露並無什麼值得尷尬,但始終對亞洲女性來說,亦真不容易,而且也算是第一次活動。 帶不帶面具容後再說。 先說地點。 由於有同好認為酒店比較容易作試點,也有人覺得渡假屋比較化算及接近大自然。 故我想先問一下,此活動是否要過夜還是只維持幾小時? 主張酒店的朋友,請問可否格一下價?(其實青山公路邊的汀九橋下有一間叫帝景酒店,印象中價錢也不貴的,有SHUTTLE BUS 去旺角,尖沙咀及荃灣,附近有泳灘,比教少人去,半夜去裸泳也相信不難。可否幫忙問一下帝景同你心目中酒店的價錢。 主張去渡假屋的朋友,可否幫忙查一下,你心目中有無邊個島適合天體?會不會是不是南Y島?因為比較多西人,即使比佢地見到都會見慣不怪?另可否順便就你心目中的渡假屋及南Y島的渡假屋問一下價。 不過,我自己偏向去帝景酒店,因為刻處較休靜,好似有個叫九咪半的灘,因為無咩交通公具去,人都不多,跟黃金泳灘不同。而離島渡假屋,因為多年青人去渡假,半夜在沙灘攪營火會都常見。未必有太多機會比你去天體。 最終,我們大約有多少人是一定參加?請鐵定參加的在此報名。如果人數足夠,無論去邊洗費都無問題啦。

#16 2010-02-26 03:42:39

BigHug
Member

另外,忘記問一下,請問邊位同好家中有足夠空間並且許可裸體的。因為本人與父母同住,故無法提供此空間。其他人呢?如果最終無人方便,唯有繼續向酒店、渡假屋方向進發。到時有左個價,大家都不用擔心LA。

#17 2010-02-26 15:03:05

vicrry
Member

Robo: 如果有人屋企可以既話當然好啦,只係考慮到可能性會比較低,倒不如係酒店或者渡假屋搞住先,好過不了了之。 至於普通聚會我諗睇情況,如果大部份人都想見下面,熟絡左先的話當然會搞普通聚會先啦。 價錢方面純粹係我個人認為每人三幾百算合理,大家可以提出自己既預算,對活動有建設性既不妨直言。

BigHug: 我問過帝景酒店個價錢同原本預算相差唔多,係一個好提議。 有沙灘更加好啦,如果 confirm 地點可以去視察下環境,有機會搞埋BBQ! 大約五至六個人就可以成行,更多人可以計劃更多活動。 各位想參加既朋友,坐言起行,PM我或者係度留低聯絡資料吧。

#18 2010-02-27 00:57:39

nudist_man
Member
Website

BigHug wrote:

另外,忘記問一下,請問邊位同好家中有足夠空間並且許可裸體的。因為本人與父母同住,故無法提供此空間。其他人呢?如果最終無人方便,唯有繼續向酒店、渡假屋方向進發。到時有左個價,大家都不用擔心LA。

我也是,所以平日總不可在家裸著四處跑,只可在房中裸著 sad

-- 脫清光,精神爽

#19 2010-02-27 04:11:32

BigHug
Member

我以前都一個人住,真係比較FREE,又可以裸睡,不過秋冬就唔得lu,我怕冷。 而家係屋企就唔會再有機會lu。 香港人如終都好保守,我好耐之前試過唔載bra 出街jar,故然有人色迷迷咁望,好唔慣, 亦有d男人借機會博慒,就連自己d 女性朋友都好心提我檢點d。所以我從此以後都唔再敢了。如果係外國就方便好多了。

#20 2010-02-27 07:25:27

nudist_man
Member
Website

BigHug wrote:

我以前都一個人住,真係比較FREE,又可以裸睡,不過秋冬就唔得lu,我怕冷。 而家係屋企就唔會再有機會lu。 香港人如終都好保守,我好耐之前試過唔載bra 出街jar,故然有人色迷迷咁望,好唔慣, 亦有d男人借機會博慒,就連自己d 女性朋友都好心提我檢點d。所以我從此以後都唔再敢了。如果係外國就方便好多了。

自從有了自己的房間起,我便有裸睡的習慣了 -- 就算冬天也是(暖風機真是偉大的發明呢),穿著衣服總覺很約束,睡得不好。現在我大多數在家時也裸著。 內衣文化對男士便方便得多,不論我以往穿 T-back 或現在不穿,也不會引來他人目光。只是夏天的衣物不能太透罷了。其實近年也真是多了女士唔載 bra,看來她們開始明白唔載 bra 和 “檢點” 根本就全無關係。衣服穿得舒適點有錯嗎?有男人借機會博慒,那不是他們的錯嗎?為何會反說成是女士的錯?真是荒謬! 與其說在外國方便,倒不如說港人在裸的文化上落後於世,缺乏教育,全無正確觀念 sad 可悲

-- 脫清光,精神爽

#21 2013-10-02 16:04:24

nudist_hk
Member
Registered: 2013-10-02

大家仍在意地方或費用嗎?不如由最初2至3人開始啦!
地點真的沒所謂最重要是安全和保密,
其實野外有野外好,酒店或家中也沒所謂!

#22 2013-11-22 19:47:52

vicrry
Member

不知道當初那幾位還有沒有回來?

其實nudist像是一種天性。相隔幾年,在朋友中一直找不到能分享的人,仍然沒有放棄。在家中我還是堅持不穿衣服,就像一種與生俱來的感覺。

#23 2013-11-24 17:45:40

nudist_man
Member
Website

vicrry wrote:

不知道當初那幾位還有沒有回來?
其實nudist像是一種天性。相隔幾年,在朋友中一直找不到能分享的人,仍然沒有放棄。在家中我還是堅持不穿衣服,就像一種與生俱來的感覺。

託賴 smile 還健在 big_smile 哈哈

-- 脫清光,精神爽

#24 2013-11-26 18:04:29

vicrry
Member

哈哈!老實說在香港找個人煙少的地方暢泳也不容易。

#25 2013-11-27 21:50:29

nudist_man
Member
Website

vicrry wrote:

哈哈!老實說在香港找個人煙少的地方暢泳也不容易。

正是,總是碰到那些釣魚友 sad 幸好每次去旅行都有機會裸餐飽 tongue

Last edited by nudist_man (2013-11-27 21:51:33)

-- 脫清光,精神爽

Board footer

Contact Us | Disclaimer | No Privacy Policy
since 2006 clothesFREE powered by Fluxbb